Search the site
  • hu
Share this page on
Facebook
Twitter
AZ ŐRLÉS

Az elkészítés módja határozza meg, hogy a felhasznált őrölt kávénak mennyire kell finomnak vagy durvának lennie: finom az eszpresszógép számára, közepes szemcseméret a kávéfőzőkhöz és durva szemcse a filteres kávéfőző géphez.

 

Az utóbbi években az őrölt kávé piaca figyelemreméltó fejlődésen ment keresztül – a különböző kávéfőző gépek és keverékek számának gyarapodását tekintve – ezáltal a helyes őrlés egyre fontosabbá válik a csészébe kerülő tökéletes minőség szempontjából.


 
A filteres elkészítéshez az őrölés foka nem lehet túl finom, mivel ez megakadályozza a víz átfolyását és keserűbb kávét eredményez.

A eszpresszó géppel készített eszpresszó elkészítéséhez nagyon finom őrlésre van szükség, hogy az olasz eszpresszó jellemző, krémes állagát és aromáját elérjük.