Search the site
  • hu
Share this page on
Facebook
Twitter
A MÁSODIK K: KÁVÉŐRLŐ

Fontos minőségi lépés.

A kávéőrlő a keverék első állomása a csészébe kerülő tökéletes eszpresszó felé – a kávészemekből kávéőrlemény lesz. A helyes őrlés és a megfelelő adagolás a csészébe kerülő optimális minőség előfeltétele. Az eszpresszó-őrleménynek általában nagyon finomnak kell lennie, csészénként 7 gramm kávéőrleményt kell felhasználni.

Az őrlőtárcsákat az őrlőtárcsás kávéőrlőben 350-400 kg kávé leőrlése után cserélni kell, kúpos őrlőtárcsák esetén azokat kb. 700 kg után kell kicserélni.

A  barista-a kávét elkészítő profi személy- felelős a kávébab tartály rendszeres tisztításáért; a helyes gondozás és karbantartás is hangsúlyozza a jó barista szakmai hozzáértését és gondoskodik a csészébe kerülő kávé állandó minőségéről.

Így ellenőrizze a tökéletes őrlést:

  helyes őrlés 
  túl finom őrlés 
  túl durva őrlés