Search the site
  • hu
Share this page on
Facebook
Twitter
A NEGYEDIK K: KÉZ

A barista professzionális kézjegye.

A barista keze az egyik legfontosabb minőségi tényező a tökéletes eszpresszó elkészítése során. A barista művésszé válik, amikor eszpresszót készít.

A barista ismeri az eszpresszókészítés minden munkalépését; mindenek előtt a készülékek napi tisztítását.

5 aranyszabály

1. A gépet soha nem szabad kikapcsolni.

2. Minden nap meg kell tisztítani a gépben elhelyezett szűrőt és szűrőtartót.

3. Mindig ellenőrizni kell a mérőkészülékek kijelzéseit (szivattyúnyomás: 9 bar, kazánnyomás: 0,8 – 1,4 bar).

4. Minden kávékészítés előtt az előző kávéból maradt esetleges kávéőrlemény-maradékokat el kell távolítani.

5. A vízlágyítót vízkeménységtől és az azon áteresztett vízmennyiségtől függően havonta-kéthavonta kell cserélni, sóval feltölteni.