Search the site
  • hu
Share this page on
Facebook
Twitter
  • Home
  • Kávé
  • › Egy jó kávé elkészítése
5 ARANYSZABÁLY A TÖKÉLETES ESZPRESSZÓ OTTHONI ELKÉSZÍTÉSÉHEZ

Az eszpresszó olyan elkészítési mód, amely az ízt és az aromát a legerősebben kiemeli. Egy jó eszpresszó elkészítése valóságos művészet. Azonban az optimális eredményt Ön otthon is elérheti, ha betartja a következő szabályokat:

 

1) A víz minősége: A kemény víz hátrányosan befolyásolhatja a kávéfőző gép működését és hatással lehet az eszpresszó minőségére. Ebben az esetben tanácsos ásványvizet használni a vezetékes víz helyett. Ezenkívül használjon rendszeresen speciális vízkő elleni szűrőt az eszpresszó gépéhez.

 

2) A helyes adagolás: Az optimális adag egy csésze jó eszpresszóhoz 7 gramm kávéőrlemény.

 

3) A helyes elkészítés: Oszlassa el egyenletesen a kávéőrleményt a szűrőn, és erőteljesen nyomja rá – a sík felület elengedhetetlen a jó eszpresszóhoz.

 

4) Az elkészítés helyes időtartama: Az eszpresszónak egyenletesen és folyamatosan kell a csészébe folynia. Ha az eszpresszó túl gyorsan folyik, akkor a kávéőrleményt kicsit erősebben kell a szűrőre nyomnia. Ha a kávé túl lassan folyik, akkor a kávéőrleményt kevésbé kell a szűrőre nyomni.

  

 

5) Alapos ápolás: Mielőtt új eszpresszót készít, távolítsa el a kávémaradékokat a gépből, hogy elkerülje a nem kívánt kávémaradékokat és keserű íz jegyeit. Ennek érdekében időnként engedjen vizet az üres szűrőn keresztül. Új eszpresszó készítése előtt várjon egy percet és ellenőrizze, hogy nem maradt víz a szűrőtartó belsejében.