fabia WIENER WERTE – Fenntartható kávéélmények Ausztriából
24 október 2024
Hadd mutassunk be a bécsi kávéházi hagyományok rajongóinak egy vadonatúj Bio & Fairtrade terméket:
A fabia egy osztrák tradícionális márka, amely az 1950-es években történt alapítása óta az eredeti bécsi recept szerinti, exkluzív pörköléséről híres. A fabia már közel 40 éve Hallwangban, Salzburg közelében készül, méghozzá különleges, dobpörköléses eljárással. A kínálat pedig Bio & Fairtrade variánssal bővül tovább.
A fabia WIENER WERTE elnevezésű új keveréket Lucas Kobald pörkölőmester alkotta meg, amely egy magas minőségű Bio & Fairtrade keverék arabica és robusta szemekből. Ahogy minden fabia termék, a WIENER WERTE is kifejezetten profi vendéglátósok számára készült, akik különleges élményeket szeretnének nyújtani vendégeiknek. Ízvilágában a WIENER WERTE lágy aromát kínál, amely aszalt gyümölcsökre emlékeztet, és kiválóan alkalmas bármely bécsi kávékülönlegesség elkészítéséhez. Az új típus tökéletesen illik kávéházakba és éttermekbe, kiváló kísérője karakteres süteményeknek, de önmagában is élvezetes választás egy elnyújtott kávészünet alkalmával.
WIENER WERTE – hagyományos dobpörköléssel
A fabia WIENER WERTE az első Bio & Fairtrade termék a fabia kínálatában. Nem pusztán az érzékeknek nyújt élményt, hanem a fenntarthatóság és a környezettudatosság iránti elkötelezettség is megmutatkozik benne. Hartwig Kirner, a FAIRTRADE Ausztria ügyvezető igazgatója szerint: „Különösen örülök annak, hogy az új fabia WIENER WERTE kizárólag a vendéglátás és a szállodaipar számára elérhető el. A legfrissebb tanulmányok ugyanis azt mutatják, hogy a fogyasztók egyre inkább ismerik, keresik és értékelik a FAIRTRADE-minősítést, és éppen ezért még nagyobb jelenlétet várnak el a vendéglátásban is.”
Lucas Kobald pörkölőmester így jellemzi legújabb alkotását: „A fabia WIENER WERTE tökéletes választás mindazoknak, akik valami különleges kávéélményre vágynak. Nemcsak az ízlelőbimbókat kényezteti, hanem pozitív hatással van az emberekre és a környezetre is. Ez a kiemelkedő minőségű keverék különösen kiegyensúlyozott ízzel és –a ‘Natural-eljárású’ Robusta-ra jellemző- kellemes, aszalt gyümölcsökre emlékeztető aromával rendelkezik. A kávé harmonikus savassága és csokoládés jegyei egyszerűen lenyűgözőek.”
Röviden: A fabia WIENER WERTE tökéletes választás a professzionális vendéglátóipari szegmens számára, akik fenntartható pillanatokkal szeretnék megörvendeztetni vendégeiket.
fabia – A minőség titka az idő
Általánosságban elmondható, hogy a fabia kávék pörkölésének különlegessége az időben rejlik, amit mindegyik változat megkap a pörkölése során. A szemeket kíméletes eljárással lassan hevítik a megfelelő hőmérsékletre, hogy az aromák a lehető legjobban kibontakozhassanak. Még a pörkölés után is bőséges időt hagynak a termékeknek, hogy pihenjenek, érjenek és ízvilágukban gazdagabbá váljanak.
További információk: https://www.segafredo.hu/termek/fabia-wiener-werte/